Saturday, December 19, 2009

Selamat Tahun Baru Islam SemuaAssalamualaikum semua..

fuh!! lama benor rasanyer tak karang kat blog
kite neh, mana pergi yang lain-lain nie?????
aduhai..si moderator pun agak sedikit sibuk jaga baby kot??

hehehe..

k lah di kesempatan ini, aku aniz nak mohon maaf kat korunk semua sahabat2 yg ku 'sayangi' nie. tak kira di mana berada dan buat apa2 pun.
ku wish gud luck kat semua.

yang masih belajar n nak sambung belajar. jom teruskan perjuangan nie.
apa pula lah belajar lepas nie..

yang bekerja, teruskan dgn komited anda dimana2..klu nak sambung kami alu-alukan kedatangan anda hehe..

apa hijrah korunk tahun nie? atau azam korunk tahun ini. mesti dah ada kan? so, apa2 yang kita hijrahkan atau azamkan bagi kita sebagai umat islam harus perbetulkan niat kita dahulu dalam apa jua yang kita akan usaha dengan niat yang ikhlas kerana Allah sahajalah penentu amalan diterima Allah SWT.

Perkara ini ku kongsi kat korang semua bile ku semak kat note buruk ku tue lah kan banie? hah.. ku cari kat sumber2 len gak lah..yup, dalam hadis Rasulullah SAW seperti mana sabda baginda yang bermaksud:

Dari Umar bin Khattab r.a berkata:

"Aku mendengar bahawasanya Rasulullah SAW bersabda: Sesungguhnya setiap amalan dengan niat. Sesungguhnya balasan bagi setiap orang itu mengikut apa yang diniatkannya. Maka barangsiapa yang berhijrah kerana untuk mendapatkan dunia maka ia akan memperolehinya dan barangsiapa berhijrah untuk mendapatkan wanita maka ia akan mengahwininya. Balasan hijrahnya mengikut apa yang diniatkan kepadanya.

so,niat biarlah betul dan tulus dan janganlah niat itu disertai dengan riak ka apa ka, atau janganlah hidup ,macam tahu tak tahu ka, jika mahu apa yang kita azam atau hijrahkan tercapai dan diperkenankan Allah SWT. Ingatlah, bahawa Allah SWT mengetahui segala apa yang dilakukan oleh hamba-hamba-Nya..

huhu..insaf ku dengaq masa p kuliah maghrib
ritue, hadis yang dipakainya sama juga...

dan tambah dengan..

Firman Allah dalam Surah At-Taubah ayat 16 mafhumNya:

"Dan ingatlah Allah Maha Mengetahui secara mendalam akan apa yang kamu kerjakan

pesanan kepada diri sendiri n korunk juga sama2..almaklumlah kita ni muda n rasa nak enjoy tue fuhh..membuak2!!!! lagi2 tyme fius bagai nak tercabut wat assingment la then sakit hati ya amatlah..gaduh sayang lah..(baru sikit belum dah kerja lagi)
huhu...hehe...hanya aku, shide,ain,mira,niza,nisak n dayah ja yang tau...(promote nama) saper nak kenal kol me ok? hehe

n then serupa juga yang lain...
kkk kita kan kawan..
sama2 rasa lah =)

ok korang takat nie dulu..
jg diri hiasi peribadi..
DFSM Penang Tetap Di Ingatan..

p/s: asma menu kek tue sama ja kat buku kek n pastri yg ada wat kek coklat, cuma ku pakai susu cair ja tak guna air.. =)..sian lama tunggu ku pun asyik tak ingat hee..

wassalam

-aniz-

No comments:

Post a Comment